Logo allesoverkatwijk.nl
Het was weer superdruk op het evenementenplein. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Het was weer superdruk op het evenementenplein. | Foto en tekst: Piet van Kampen (Foto: )

Geen evenementen, toch subsidie dit jaar

De gemeente deelt dit jaar ondanks corona gewoon de evenementensubsidie uit. Dat zei wethouder Jacco Knape vorige week donderdag tegen de gemeenteraad. ‘Met de opmerking om die subsidie ook voor volgend jaar in te zetten, omdat er dan waarschijnlijk minder sponsoring zal zijn dan dit jaar.’

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Jaarlijks heeft de gemeente een bedrag van 30.500 euro beschikbaar voor evenementen die een bijdrage leveren aan de economie, het toeristisch karakter en het imago van Katwijk. Dat bedrag wordt verdeeld over zo’n zestien evenementen, waaronder Haringrock, Noordzeezomerfestival en Warm Winter Fest.

'Hardst geraakt'
De subsidie wordt ook dit jaar verdeeld, al gaan de meeste evenementen niet door. Het is een steuntje in de rug. Verenigingen zijn hard getroffen door de coronacrisis. ‘Op dit moment lijken de muziekverenigingen en koren het hardst geraakt te worden door de corona-crisis, een gedeelte van de inkomsten van deze organisaties komt voort uit optredens bij evenementen die pas op zijn vroegst in september weer zijn toegestaan’, antwoordt het college op vragen van het CDA.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.