Burgemeester Visser: 'Katwijk bijna coronavrij' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Burgemeester Visser: 'Katwijk bijna coronavrij'

Elke week bespreken we met burgemeester Cornelis Visser over de coronacrisis. Deze week gaat het over besmettingen, Pinksteren en het strand.


Wat is de stand van zaken?
Hier in Katwijk zijn we op de goede weg. We hebben steeds minder besmettingen, het leek er even op dat we op de 0 zaten. Wat dat betreft is het veilig vertoeven in Katwijk. Maar, we moeten met elkaar wel zorgen dat we dat zo houden. Als het toerisme weer op gang komt, moeten we opletten dat we niet opnieuw besmettingen binnenhalen. Dat vraagt aandacht van iedereen om de 1,5 meter te waarborgen en op een veilige manier hier in Katwijk te sporten, te vertoeven en naar het strand te gaan.

Is Katwijk coronavrij?
Volgens mij nog net niet. We dachten even dat we coronavrij waren, maar we krijgen net weer een signaal dat er weer een besmetting is.

U zei al over toerisme, de horeca kan weer open. 1 juni, 12.00 uur 's middags. Welke voorbereidingen neemt de gemeente?
We houden alles nauwlettend in de gaten. We zijn in overleg met alle sectoren in de samenleving. We letten op de veiligheid, we handhaven daar ook op. Maar, we proberen ook zoveel mogelijk mogelijk te maken. We denken met de horeca mee, eventueel een stukje uitbreiding van terrassen. We denken na over routes waar het winkelend publiek langs kan lopen. Op die manier proberen we mee te denken, maar die 1 juni is natuurlijk wel een hele spannende dag; voor de horeca, voor de scholen, voor de middelbare scholen en de kerken. Ik hoop voor de kerken dat ze weer kunnen starten.

Hemelvaartsdag was druk. Wat vind u daarvan?
Ik vind het an sich niet slecht dat we de mogelijkheden die er zijn moeten gebruiken. Dat betekent dus dat we het strand moeten gebruiken, maar op zo een manier dat iedereen de 1,5 meter kan waarborgen. Dat is op Hemelvaartsdag gebeurt. De parkeergarage is dicht gegaan toen het te druk was, de parkeerterreinen waren voor de helft open. Dat gaan we ook met Pinksteren doen. De mensen die willen komen worden geadviseerd met de fiets of lopend te komen. Zoek een rustige strandopgang op.

Over dat strand, er zijn overleggen over de zomer op het strand. Heeft u dat ontwikkelingen over?
Dat gaat op dezelfde manier, zoek de ruimte op. We proberen de mensen te stimuleren. De parkeerterreinen worden voor de helft afgezet. We gaan toezien op de 1,5 meter. De invulling gaan we verder zoeken. In overleg met de strandpaviljoens gaan we in de gaten houden of het veilig gebeurt. Het is nu niet alleen een verantwoordelijkheid meer van de overheid, maar ook voor de ondernemers.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>