Winkels in Katwijk niet open op zondag | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Winkels in Katwijk niet open op zondag

Winkels in Katwijk mogen niet open op zondag, dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Er gaat niet afgeweken worden van het coalitieakkoord, meldt het college. Het argument dat het te druk zou worden in de winkelstraten, ziet het college niet.

Supermarkten, bouwmarkten en enkele winkels willen heel graag open op zondag om de drukte te spreiden. 'Ten aanzien van veiligheid zijn ons op dit moment geen signalen bekend die aanleiding geven tot zondagopenstelling. Er zijn momenteel geen acute problemen.' Dat laat het gemeentebestuur weten. Verder is er ook vanuit economisch oogpunt geen reden voor een zondagsopstelling.

Overigens zijn er ook genoeg ondernemers die juist niet op zondag open willen. Vooral kleine ondernemers zijn tegen de openstelling.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>