Gebiedsverbod voor vier drugsdealers
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Gebiedsverbod voor vier drugsdealers

De gemeente heeft in de afgelopen twee maanden aan vier drugsdealers een gebiedsverbod opgelegd. Zij mogen drie maanden niet in een aangewezen deel van onze gemeente komen. Overtreding van dit gebiedsverbod is een misdrijf. Daarnaast heeft ieder van hen een last onder dwangsom gekregen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als zij de regels uit de APV overtreden, moeten ze een geldbedrag betalen.

Aanpak van drugsoverlast
In de afgelopen periode zijn de dealers met een handelshoeveelheid drugs aangehouden door de politie. De handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals en bedreiging. Daarnaast zorgt het voor risico’s voor de omgeving en versterkt dit het onveiligheidsgevoel. Dit wordt niet getolereerd.

Veiligheidsagenda van Katwijk
De burgemeester geeft invulling aan de afspraken die gemeente en politie hebben gemaakt in de veiligheidsagenda, die is vastgesteld door de gemeenteraad. Woninginbraak, drugsoverlast en –handel, fietsendiefstal, jeugdoverlast, verkeersveiligheid en ondermijning zijn de speerpunten die genoemd staan in de veiligheidsagenda. Gemeente en politie werken intensief samen om deze vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Burgemeester Visser: ‘Wij proberen Katwijk zo veilig mogelijk te maken en te houden. Dat kunnen wij niet alleen. Door alert te zijn op wat er in de omgeving gebeurt en naar elkaar om te zien, staan we samen sterk voor een veilig Katwijk. Heeft u het vermoeden van drugshandel bij u in de buurt, bel dan altijd de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Samen met u kunnen politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente drugsoverlast aanpakken.’