'Kunstwerk aan zee' af | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: De bediening van Willy Zuid op de foto voor de muurschildering.
Foto: De bediening van Willy Zuid op de foto voor de muurschildering. (Foto: PR)

'Kunstwerk aan zee' af

Op de gevel van strandpaviljoen Willy Zuid is een waar kunstwerk ontstaan. De muurschildering neemt je mee terug in de tijd: naar het prille begin van Katwijk als badplaats. Toen de bomschuiten voorzichtig plaatsmaakten voor de eerste badgasten en de badpakken nog zoveel mogelijk huid bedekten. In de verte vaart het eerste plezierbootje. En de kinderen gingen in hun mooiste kleding mee naar het stranduitje, waar ze genoten van zandkastelen maken en dammen bouwen. Ontspanning na het harde werken.

Ook in deze tijd ervaren we weer hoe belangrijk ontspanning eigenlijk is. De verre reizen zijn niet meer mogelijk en we zoeken het dichterbij huis. In de strandhuisjes genieten gezinnen van een vakantie in eigen land. Ook het strandpaviljoen mag vanaf 1 juni weer open, aangepast aan de nieuwe richtlijnen. De bediening van het strandpaviljoen heeft er in ieder geval erg veel zin in om weer gasten te kunnen ontvangen.

Kunstenares Marleen Dijkdrent heeft er in totaal zes ochtenden over gedaan om de muurschildering te maken. Ook heeft ze er een klein grapje in verstopt. Al tijdens het schilderen gingen veel mensen voor de muurschildering op de foto. Zelfs een hond werd ermee op de foto gezet. En bent u al in het bootje op de foto geweest? Vergeet niet een grote badmuts op te zetten, want dat hoorde in die tijd!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>