Al 3700 aanvragen in Duin- en Bollenstreek voor duurzaamheidsmaatregelen aan woningen
Logo allesoverkatwijk.nl
Zonnepanelen op de nieuwe appartementengebouwen aan de Hoorneslaan. | Foto: pr
Zonnepanelen op de nieuwe appartementengebouwen aan de Hoorneslaan. | Foto: pr (Foto: pr)

Al 3700 aanvragen in Duin- en Bollenstreek voor duurzaamheidsmaatregelen aan woningen

De gezamenlijke inkoopactie met intermediair ‘Winst uit je woning’ is in volle gang en is volgens de gemeente Katwijk nu al een succes. Er blijkt veel interesse onder de inwoners van de Duin- en Bollenstreek voor de verschillende maatregelen om hun woning te verduurzamen. Al bijna 2000 woningeigenaren hebben zich ingeschreven om in totaal voor zo'n 3700 maatregelen offertes aan te vragen. Zonnepanelen zijn daarbij het populairste, gevolgd door het optimaliseren van de cv-ketel door middel van waterzijdig inregelen. Maar ook voor vloer- en spouwmuurisolatie, isolatieglas en ventilatie zijn veel aanmeldingen binnengekomen.

De eerste huisbezoeken zijn al uitgevoerd. Onder andere bij Gerrit uit Hillegom: 'Het advies aan huis wordt gedaan door een deskundig persoon. De verantwoording (van de uitvoering) ligt bij Winst uit je woning of bij de aannemer. Dit was perfect.' Zijn aanvraag voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas, en het waterzijdig inregelen is op dit moment in behandeling.

Zonnepanelen
Leo uit Warmond woont sinds 18 jaar aan de Kloosterwei. De eerste twaalf zonnepanelen zijn zeven jaar geleden geplaatst. Dat betekent dat de investering nu is terugverdiend en ze geld gaan opleveren. Hiermee wordt eigenlijk al voldoende energie opgewekt om de eengezinswoning van stroom te voorzien, maar Leo koos ervoor om nog eens zes panelen erbij te nemen. Hiermee levert hij energie aan het net verdient hij aan de extra stroom die wordt opgewekt.

Isoleren

Wat betreft isolatie heeft de woning van Leo al spouwmuurisolatie, gedeeltelijke dakisolatie en isolatieglas. Dat laatste gaf destijds het grootste voelbare effect op het comfort in huis. 'Nadat twee jaar geleden het isolatieglas werd geplaatst, merkte je een wereld van verschil in de woonkamer', vertelt hij. Wat al deze maatregelen betekenen voor de energierekening? Hij zoekt het even op; in de maand april betaalde hij €36,- voor het gas en verdiende hij €54,- aan de elektra.

De inkoopactie geldt voor woningeigenaren uit Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk en Teylingen, want samen bereiken we meer! Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning en meeprofiteren van de voordelen van de gezamenlijke inkoopactie? Dat kan nog tot 31 juli 2020. Ga naar www.winstuitjewoning.nl en schrijf u geheel vrijblijvend in.