Gemeente wil pendelbus naar Unmanned Valley | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wethouder Gerard Mostert, op locatie Valkenburg met een drone van Aerialtronics, gevestigd in Unmanned Valley Valkenburg. | Foto: pr.
Wethouder Gerard Mostert, op locatie Valkenburg met een drone van Aerialtronics, gevestigd in Unmanned Valley Valkenburg. | Foto: pr. (Foto: pr)

Gemeente wil pendelbus naar Unmanned Valley

Het gemeentebestuur wil een pendelbus van de halte Duinvallei naar Unmanned Valley (UMV) gaan realiseren. Daar is wel 40.000 euro van de Katwijkse belastingbetaler per jaar voor nodig. Arriva betaalt ook een deel, en de provincie is ook gevraagd mee te sponsoren.

Volgende maand gaan de eerste huurcontracten op Unmanned Valley in. De behoefte aan een goede OV-verbinding is volgens de gemeente cruciaal voor de doorontwikkeling van Unmanned Valley. Tot en met eind 2022 is extra geld nodig. Naast de gevraagde bijdrage aan de gemeente worden gesprekken gevoerd met provincie Zuid Holland voor een bijdrage. Vervoerder Arriva heeft toegezegd ook een deel van de kosten op zich te nemen.

RechtstreeksHet gemeentebestuur heeft de voorkeur voor een rechtstreekse verbinding vanaf Leiden CS naar UMV die iedere 30 minuten in de ochtend en avondspits rijdt. Die variant is wel een stuk duurder, 350.000 euro ten opzichte van 138.000 euro. ‘De eerste variant heeft de voorkeur om dat dit geen extra overstap oplevert voor de reiziger.’ Toch kiest de gemeente voor ‘optie 2’, de pendelbusjes. Mede omdat de nieuwe buslijn niet in de ‘concessie’ zit. Over twee jaar kunnen vervoerders zich weer inschrijven om het openbaar vervoer in de regio te gaan verzorgen. De lijn Leiden-UMV zal dan waarschijnlijk toegevoegd worden.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>