Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Scholen weer begonnen…’Ga op de fiets!’

De spandoeken hangen er altijd aan het begin van het schooljaar, maar ook deze keer vraagt VVN Katwijk extra aandacht voor de enthousiast fietsende en wandelende schooljeugd, die na de ‘coronavakantie’ deze week eindelijk weer naar school gaan.

Ouders kunnen in deze ook een steentje bijdragen door de kinderen in deze periode, waar het nodig is, op de fiets naar school te begeleiden. Daarom vraagt VVN Katwijk met deze versoepeling van de coronamaatregelen vanaf afgelopen maandag weer extra aandacht voor deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Ter ondersteuning is in Valkenburg in Duyfrak bij de Brede School en Valken’68 en in Rijnsburg ook nog een spandoek opgehangen.

Ook wethouder Rien Nagtegaal wijst ouders erop om hun kind misschien beter op de fiets naar school te brengen dan met de auto, vanwege alle wegwerkzaamheden die in Katwijk gaande zijn. Er zijn afsluitingen en omleidingen in en bij onder andere de Rijnstraat, Zeeweg en Biltlaan. Dat betekent vooral met de auto langere reistijd.

Nagtegaal: ‘Misschien is het zelfs wel een heel goed idee om te gaan lopen of gewoon lekker op de fiets te gaan.’