Welk internetpakket past het beste bij mij? | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Welk internetpakket past het beste bij mij?

Anno 2020 is er een ruim aanbod aan internetabonnementen verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om een pakket uit te kiezen die je wilt afsluiten. Zo verschillen de pakketten op basis van het tarief dat je er maandelijks voor betaalt. Daarnaast zijn ze vaak ook verschillend als je kijkt naar de snelheid van het internet. Het is dan ook van belang om hierop te letten als je alle opties gaat vergelijken.

Aansluiting

Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met het type aansluiting dat er in je woning ligt. Als je geluk hebt dan kun je gebruik maken van het glasvezelnetwerk dat in Nederland is aangelegd, maar dit geldt nog niet voor alle huishoudens in ons land. Glasvezel wordt namelijk gezien als de beste aansluiting. Dit komt met name doordat het de hoogste snelheid kan bereiken. Je internet is met glasvezel dus sneller dan met DSL en kabel. Bovendien is de uploadsnelheid bij glasvezel hetzelfde als de downloadsnelheid, terwijl het bij DSL en kabel vele malen lager is dan de snelheid waarmee je iets downloadt.

Glasvezel in Katwijk

Op het moment is er nog relatief weinig glasvezel aangelegd in Katwijk. Met name in de stad kun je nog weinig gebruik maken van de snelle internetverbinding. Op de Breedbandatlas van Stratix zie je namelijk dat de meeste woningen in Katwijk zijn aangesloten met coax, dus niet met glasvezel. Ook in de andere plekken in de gemeente Katwijk is nog weinig glasvezel verkrijgbaar, alhoewel dit niet helemaal het geval is in Rijnsoever. Met name in het noorden van Rijnsoever zijn al veel gebouwen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Snelheid

Glasvezel is dus over het algemeen de snelste aansluiting voor het internet, maar dit hangt natuurlijk ook af van de snelheid die je hebt bepaald bij het afsluiten van het pakket. Hoe snel je internet moet zijn hangt met name af van waarvoor je het gebruikt. Als je een fervente gamer bent of je juist een groot gezin hebt dan is het aan te raden om een abonnement te nemen met minimaal 100Mbps. Een snelheid van ongeveer 20Mbps is al voldoende als je het internet puur gebruikt om te surfen en te mailen.

Alles-in-1

Je kunt er dus voor kiezen om een pakket af te sluiten dat alleen bestaat uit internet. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een alles-in-1 abonnement te nemen. Hierbij ontvang je gewoon internet, maar ook nog televisie en bellen. Meestal hebben dergelijke pakketten scherpe prijzen en zijn ze dus relatief voordelig. Toch is zo’n abonnement niet meer zo populair als in het verleden. Dit komt met name doordat de vaste telefoon minder wordt gebruikt.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>