VIDEO - Burgemeester Visser: 'Overleg strandplan inmiddels gestart' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

VIDEO - Burgemeester Visser: 'Overleg strandplan inmiddels gestart'

Elke week spreekt RTV Katwijk met burgemeester Cornelis Visser over de actuele ontwikkelingen rondom de coronacrisis in Katwijk. Deze week gaat het onder andere over de plannen voor op het strand deze zomer.

Wat is de stand van zaken?
Het virus is er nog steeds, we hebben nog een enkele besmetting die erbij komt. Daar hebben we aandacht voor. Tegelijkertijd zien we dat het aantal opnames in ziekenhuizen terugloopt. Daardoor komt in het ziekenhuis meer ruimte voor andere patiënten. Dat is positief, dat geeft ruimte voor afschalen van de maatregelen.

Hoe staat het in de verpleeghuizen?
Ik heb het beeld dat het beter gaat. Er zijn nog steeds mensen ziek, maar ik signaleer geen uitbreiding van het aantal besmettingen.

Hoe bereidt de gemeente zich voor na de persconferentie van premier Mark Rutte?
Maandag gaan niet alleen de basisscholen open, maar ook de contactberoepen. Bibliotheken en zwembaden mogen weer open. Dat is een aanmerkelijke verruiming van wat we vorige week nog bedacht hadden. Dat betekent een hele hoop georganiseer. Ik denk dat iedereen er zin in heeft weer te beginnen.

1 juni mogen zaken waar mensen bij elkaar komen weer open met maximaal 30 personen. Dat is een belangrijke stap. Als dat allemaal goed gaat mag dat op 1 juli tot 100 personen. Dan kunnen ook kerken weer open. Als het allemaal goed gaat, een hele positieve ontwikkeling.

Hoe moet dat op het strand? Als het ontzettend warm is op het strand?
Dat is een goede vraag. We gaan in overleg met zowel de strandtenthouders, reddingsbrigade en andere diensten die erbij betrokken zijn. Dan gaan we kijken wat een goede benadering zou zijn. We moeten dat reguleren. We gaan ook in overleg met Noordwijk en andere gemeenten hoe we dat gaan organiseren. De overleggen zijn inmiddels gestart.

Tot slot, de scholen mogen voor een deel weer open. Hoe gaan de voorbereidingen?
De scholen weten al even dat ze open mogen. Ik heb geen verontruste berichten ontvangen. Wat mij betreft kunnen de kinderen maandag weer om de dag naar school toe. Dat lijkt me mooi voor iedereen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>