Afbeelding

Bibliotheek start Boekenafhaalservice

Algemeen

Nu Bibliotheek Katwijk in ieder geval nog tot 20 mei gesloten moet blijven, introduceert de bieb een afhaalservice in de Hoofdbibliotheek. Veel leden redden zich prima met de online bibliotheek (e-books + luisterboeken) en de ThuisBieb-app (ook voor niet-leden) maar de vraag naar fysieke boeken is er ook. Met de afhaalservice bedient de bibliotheek vanaf 1 mei de leden die graag een papieren boek lezen. 

De afhaalservice werkt eenvoudig. Bibliotheekleden kunnen op de website van de bibliotheek een aanvraagformulier invullen waarop ze hun voorkeuren aangeven. Op basis hiervan doen bibliotheekmedewerkers hun best om zoveel mogelijk passende boeken bij elkaar te zoeken. Wie eens iets anders wil lezen, kan een verrassingspakket aanvragen. Volwassenen krijgen drie boeken en voor de jeugd worden er vijf titels uitgezocht. Het streven is om binnen twee werkdagen een pakketje klaar te hebben. 

Als de boeken klaar staan, wordt er telefonisch een afhaalafspraak gemaakt. De boeken - voorzien van de naam van de klant – staan klaar bij de voordeur van de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De boeken zijn dan al in het systeem op de pas van de lener gezet. Leden laten op gepaste afstand hun bibliotheekpas zien en daarna kan het tasje worden meegenomen.

Uit de krant