De camping was afgelopen dinsdag nog vooral leeg. Een aantal plekken blijft, zolang het coronavirus aanblijft, ongebruikt.| Foto: RD
De camping was afgelopen dinsdag nog vooral leeg. Een aantal plekken blijft, zolang het coronavirus aanblijft, ongebruikt.| Foto: RD Foto: RD

Katwijkse campings open met social distance

Algemeen

Update - Katwijkse campings alsnog dicht.

De drie campings in Katwijk en Rijnsburg zijn, ondanks de coronacrisis, gewoon open. Voorwaarde is wel dat de toeristen zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent onder andere dat de toiletgebouwen op de campings niet open mogen zijn. De campings moeten ook andere maatregelen nemen om de 'social distance' bevorderen.

Camping Molecaten De Noordduinen is het hele jaar open en verhuurd duinhuisjes en chalets die allemaal eigen sanitaire voorzieningen hebben. Ook kampeerders met eigen sanitaire voorzieningen zijn welkom.

Camping De Zuidduinen ging gisteren open. ‘We moeten uiteraard maatregelen treffen om uw verblijf risicoloos te laten verlopen’, meldt die camping op zijn website. ‘De kern van alle maatregelen blijft: ‘Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar’.’

De camping zelf neemt ook een aantal maatregelen. Zo zijn niet alle kampeerplaatsen beschikbaar. ‘Slechts een gedeelte van het kampeerterrein wordt bezet om overbelasting van de faciliteiten te voorkomen.’ Toeristische kampeerplaatsen mogen niet naast elkaar in gebruik worden genomen en groepsboekingen zijn ook niet mogelijk.

De toiletgebouwen mogen daar ook niet open en de supermarkt op de camping blijft ook dicht, omdat de 1,5 meter afstand daar niet gegarandeerd kan worden. Er worden wel broodjes op bestelling gebakken. Restaurant De Zuidwester is alleen geopend voor take-away. Alle faciliteiten worden regelmatig grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.

De campingdirectie vraagt campinggasten nadrukkelijk niet naar de camping te komen als die bij vertrek griepverschijnselen vertonen. ‘Blijf dan thuis.’

Camping Koningshof in Rijnsburg is sinds zaterdag 21 maart open en daar worden ook soortgelijke maatregelen getroffen. Daar kunnen kampeerders met eigen sanitaire voorzieningen ook terecht. De supermarkt is wel open, maar het zwembad en de binnenspeeltuin blijven gesloten.

De buitenspeeltuin is wel open. Bij drukte is er toegangscontrole om het aantal aanwezigen op een verantwoorde manier te beperken.

Uit de krant