Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: AnnRos via Pixabay

Streep door amateurvoetbal

De KNVB heeft besloten om de voetbalcompetitie bij de amateurs dit seizoen niet meer te hervatten. Nu de overheid besloten heeft dat er in ieder geval tot 28 april niet meer te gevoetbald mag worden is er geen tijd genoeg meer om het resterende deel van de competitie af te werken. In tegenstelling tot bij de profs bestaat er voor de amateurs geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop.

Er is besloten dat er voor het lopende seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Dit besluit is een bittere pil voor voetbalvereniging Katwijk en Valken’68. Beiden stonden tot nog toe op de eerste plaats van respectievelijk de Tweede Divisie en de Tweede Klasse en zien hun kansen op een kampioenschap nu definitief vervliegen.

Mocht er voor de zomer toch weer veilig voetballen kunnen worden dan komen er mogelijk nog wel toernooien en oefenwedstrijden.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!