Afbeelding
Foto: pr

Geldautomaat Rijnsoever vanwege plofkraken dicht

Algemeen

De geldautomaat bij winkelcentrum Rijnsoever is door SNS gesloten uit veiligheidsoverwegingen voor de woningen daarboven. Dat blijkt uit antwoorden van de manager klantteam van de SNS bank op vragen van CDA-raadslid Irene van der Plas.

Dat raadslid had ook vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, maar die liet weten niet op de hoogte te zijn van de sluiting en ziet het als een private aangelegenheid en afweging van de bank.

‘De automaat is in december tijdelijk gesloten. De reden hiervan is het groeiend aantal plofkraken in Nederland. En ook al voldoen onze geldautomaten aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen hebben we ervoor gekozen om geldautomaten die onder woningen gesitueerd zijn (tijdelijk) te sluiten.’

Er is volgens de bankmanager expliciet onderscheid gemaakt in geldautomaten die wel en niet onder woningen zijn gesitueerd. ‘De explosieven die gebruikt worden zijn dusdanig krachtig, dat in sommige gevallen het gehele pand boven de geldautomaat na een (on)geslaagde plofkraak onbewoonbaar is verklaard.’

Sluiting van geldautomaten onder woningen is vooralsnog niet definitief, aldus de manager. Daarover komt binnenkort meer duidelijkheid. Ook de suggestie van het CDA-raadslid om de geldautomaat naar binnen te verplaatsen in het pand wordt door SNS als optie meegenomen om te onderzoeken.

Uit de krant