Streep door Koningsdag en Bevrijdingsdag | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Streep door Koningsdag en Bevrijdingsdag

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus maandagavond bekend in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus.

Daarmee wordt door de overheid een streep gezet door de festiviteiten rondom Koningsdag en 4 en 5 mei. Dit jaar is het 75 jaar bevrijding en hadden de Oranjeverenigingen in de gemeente de handen ineen geslagen. 

Reactie oranjeverenigingen: U heeft waarschijnlijk, net als wij, de persconferentie van 23 maart jl. van ons kabinet gezien. De nieuwe maatregelen zijn fors en gelden tot 1 juni.  Oranjevereniging Katwijk aan Zee kan niet anders dan alle festiviteiten op en rond Koningsdag, waaronder ook de evenementen in het Huis van Oranje afgelasten. Gezondheid gaat boven alles.

Als Oranjevereniging zijn wij zeer betrokken met de inwoners en ondernemers van ons dorp. Samen met de Koninklijke bond van Oranjeverenigingen beraden wij ons op een invulling welke past bij de omstandigheden waarin wij ons nu bevinden. Want, om met de woorden van onze minister president te spreken, alleen samen komen we deze moeilijke periode te boven. Houdt u daarom onze website www.oranjeverenigingkatwijkaanzee.nl en www.facebook.com/ovkatwijkaanzee/ in de gaten.

Ook de festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid die door de gezamenlijke Oranjeverenigingen werden georganiseerd zijn afgelast; meer informatie daarover staat op de website https://75jaarvrijheid.ovkrv.nl/

Strand
Burgemeester Cornelis Visser kan het strand en de Boulevard afsluiten middels een noodverordening. Dat zegt minister Fred Grapperhaus maandagavond in een persconferentie. Zondag werden al de toegangswegen afgesloten omdat het te druk werd op het strand. Het kabinet geeft burgemeesters een hoop extra handvatten om maatregelen te nemen. Verder kan de burgemeester winkels sluiten die zich niet aan de 1.5 meter afstand houden tussen bezoekers. Een zogenaamd deurbeleid.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>