Foto: Verloskundigenpraktijk Katwijk
Foto: Verloskundigenpraktijk Katwijk

Tekort aan mondkapjes bij huisartsen

Algemeen

Huisartsen kampen met een tekort aan mondkapjes. Daarom roepen huisartsen inwoners op die nog mondkapjes hebben met een FFP 2 of 3 (1 kan ook) code ze langs te brengen bij de huisarts in de buurt. Voor mensen die werken met mensen die het coronavirus kunnen hebben, zijn mondkapjes bijzonder belangrijk. 'De voorraad mondkapjes is helaas onvoldoende,' schrijven de huisartsen.

Bij diverse huisartsen staan al bakken waar mondkapjes ingeleverd kunnen worden. 'Zet u vooral uw naam bij of op de verpakking, dan weten we wie we dankbaar kunnen zijn.' Niet alleen medische mondkapjes zijn welkom, ook mondkapjes uit de bouwmarkt kunnen ingeleverd worden. Er dient wel een speciaal filter op het mondkapje te zitten. Er staat dan vaak op het mondkapje een FFP code in kleine lettertjes.

Bel eerst
Huisartsen vragen mensen om eerst te bellen, voordat ze langskomen. 'Geef aan als u neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten of koorts heeft. Ook aan als u ons belt voor een spoedeisende klacht die los staat van koorts of verkoudheid. Wees daar eerlijk over!'

Ook kunnen mensen de huisarts bellen als iemand steeds zieker wordt of moeilijker ademt. Inwoners ouder dan 70 of met een chronische ziekte die koorts hebben, hoesten of moeilijker ademen, kunnen het beste de huisarts of huisartsenpost bellen.

Uit de krant