Gemeente coördineert opvang op scholen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Enkele kinderen bij het skatepark bij Scum.
Enkele kinderen bij het skatepark bij Scum. (Foto: )

Gemeente coördineert opvang op scholen

Wethouders Jacco Knape en Corien van Starkenburg hebben zondagavond overleg gehad met de schoolbesturen over de sluiting van de scholen. Het contact was vooral bedoeld om te bekijken of de gemeente een ondersteunende rol op zich konden nemen, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Sinds maandag zijn de scholen en kinderdagverblijven in heel het land drie weken dicht in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Dat werd pas zondag aan het einde van de middag bekend. Alleen kinderen van ouders met vitale beroepen kunnen hun kind naar school of de opvang laten gaan.

Tientallen kinderen per school of instelling zijn maandag aanwezig. De rest zit verplicht thuis. De gemeente Katwijk is nog aan het inventariseren hoeveel leerlingen er nu precies naar de scholen gaan. De leerlingen die niet naar school mogen, maakten maandag gebruik om vooral buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>