Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Katwijkse huisartsen voorbereid op Corona-pandemie

Het Corona-virus beheerst op dit moment een groot deel van het leven. Gelukkig worden de meeste mensen na de infectie weer beter. Maar het is goed als iedereen voorzichtig is, zodat er zo weinig mogelijk mensen besmet worden en er zo weinig mogelijk mensen in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen. 


De Katwijkse huisartsen verzoeken iedereen om niet onaangekondigd naar de praktijk te komen. Door de Corona-pandemie is er voor niet-spoedeisende zorg de komende tijd helaas veel minder gelegenheid. Dit is beter voor u, uw naasten en uw zorgverlener. 


Zelf doen om te helpen

1. Blijf thuis als u last hebt van neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten of koorts;

2. Geef dit ook aan als u ons belt voor een spoedeisende klacht die los staat van koorts of verkoudheid. Wees daar eerlijk over!;

3. Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt;

4. Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost als u koorts heeft en hoest of moeilijk ademt;

5. Ga niet zonder afspraak naar uw huisarts toe;

6. Vermijd bijeenkomsten met meerdere personen, of spreek anders af in de buitenlucht en houdt gepaste afstand (= anderhalve meter). Dit geldt nog sterker als u boven de 70 jaar bent en/of u een kwetsbare gezondheid heeft.

Als we allemaal meedoen, werkt het beter.


Meer informatie over het corona-virus:

www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

ggdhm.nl/thema-s/item/infectieziekten/nieuw-coronavirus

www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

www.moetiknaardedokter.nl/corona-test

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!