Lege schappen in supermarkten door coronavirus | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Lege schappen in supermarkten door coronavirus

Het is chaos in supermarkten in Katwijk. Nadat het kabinet donderdagmiddag noodmaatregelen afkondigde, zijn inwoners aan het hamsteren geslagen. In de ene supermarkt is de situatie nijpender dan in de andere. De boodschappenwagentjes worden volgeladen, de schappen raken in no time leeg en er staan lange rijen voor de kassa's.

In de Albert Heijn aan de Zeilmakerstraat is geen rol wc-papier meer te koop. Ook de schappen met eieren, melk en pasta zijn leeg. In andere supermarkten is de situatie niet veel anders. Ook de afdeling met paracetamol, dat niet echt werkt tegen het coronavirus, is leeg.

De oproep van Mark Rutte om niet te hamsteren, heeft geen effect gehad. Mensen die aan het werk zijn geweest om Nederland draaiende te houden (ziekenhuismedewerkers, verpleegkundigen, leraren etcetera) kunnen vrijdagavond geen plakje brood meer krijgen.

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)
Het CBL benadrukt dat er voldoende voorraden zijn. In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven.

Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>