Wouter Breel weer hersteld na operatie en op tijd klaar voor het eind van het seizoen. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers pakken punten in Den Helder

Zonder Youri van der Linden en Michael Mandanly maar met een van een operatie terugkerende Wouter Breel reisden Grasshoppers MSE1 af naar Den Helder voor de wedstrijd tegen nummer 5 MSV Zeemacht.

Na een slordig begin was het Grasshoppers dat de wedstrijd controleerde. Met sterke drives van Jake Prins en inside scores van Jordy Menkhorst werd er een voorsprong van 10 punten opgebouwd. Een harde dunk van Jim van Zijl zorgde voor wat extra energie, maar in het tweede kwart kwam Zeemacht toch met een antwoord. Ondanks dat Grasshoppers voorbereid was op de fast breaks die Heldernaren graag lopen, konden zij toch snel makkelijke scores maken en kwamen zij zelfs 1 punt voor te staan met de rust (35- 34).

In het derde kwart nam Grasshoppers opnieuw de leiding met sterke drives naar de basket en werd er opnieuw een voorsprong opgebouwd. Zeemacht liet het er niet bij zitten en wist in het slot van de wedstrijd terug te komen en er een gelijkspel van te maken. Een goede pass van Idir Bourjouane op Jake Prinszorgde voor een makkelijke score en na een goede verdediging nam Grasshoppers een time-out met een nipte voorsprong en nog 20 seconden te spelen (48-54).

Door wat bijzondere beslissingen van de scheidsrechters werd de wedstrijd op de vrije worp lijn beslist. Al voordat Grasshoppers de bal kon innemen kreeg een speler van Zeemacht een technische fout omdat hij tijdens het verdedigen over de lijn heen stapte. Dit leidde tot veel reacties van publiek en spelers en dit resulteerde in nog een technische fout voor Zeemacht. De 2 vrije worpen werden door Jos van der Laan benut en er mocht opnieuw ingenomen worden. Dit keer werd er direct na inname een fout gemaakt door een speler van MSV die hier een onsportieve fout voor kreeg. Opnieuw grote verontwaardiging en een technische fout tot gevolg. Dit was voor Grasshoppers genoeg om de voorsprong uit te breiden en de wedstrijd te winnen. Een anticlimax voor een spannende wedstrijd waarin Grasshoppers de overhand had en de punten mee naar Katwijk nam. Eindstand: 68-74.

Zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen nummer 1 Dreamfields Dolphins uit Bemmel. Vooralsnog staat deze gepland om 19.00 uur maar naar verwachting gaat het verzet worden naar het oorspronkelijke tijdstip van 20.30 uur.