RVV won glorieus van Servia. | Foto: PR

RVV declasseert Servia

Drie weken geleden, toen RVV de uitwedstrijd bij Servia verloor, was er vooral gelatenheid bij de ploeg uit Katwijk. Op alle fronten was Servia beter geweest, de Katwijkers mochten blij zijn dat ze nog een setje hadden gepakt. Een weekje vakantie en een aantal relaxte, ontspannen trainingen verder was RVV klaar voor de revanche. De mannen in het blauw speelden vol zelfvertrouwen en vooral met plezier. De gehele wedstrijd liet RVV ware kwaliteit zien. (4-0)

De eerste set pakte RVV direct een kleine voorsprong. Servia kwam terug waardoor de teams even gelijk opgingen. Een lange serviceserie van aanvoerder Bas van der Tang zorgde voor het verschil in puntenaantal. Daarnaast liep de blokkering van middenmannen Thijmen en Marijn Heemskerk zoals vanouds als een trein. Gilbert Vivo hielp hier maar al te graag aan mee en de eerste set was een feit. (25-12)

Langer ging het gelijk op in de tweede set. Met name de diagonaal van Servia stribbelde fors tegen. RVV kreeg hier geen grip op, waardoor beide teams elkaar niet veel ruimte gaven. Echter, het einde van de set was voor de Katwijkers. Het lukte de ploeg bij te schakelen en hierdoor de set alsnog overtuigend te pakken. (25-20)

RVV bleef spelen zoals het de hele wedstrijd deed. De passing, onder leiding van libero Vito Meulenberg, stond als een huis. Spelverdeler Ron de Mooij kon hierdoor al zijn aanvallers vinden en deed dit dan ook met verve. Ken Rovers profiteerde hier optimaal van en scoorde keer op keer. Een killblock op setpoint van Gilbert Vivo, op de diagonaal van Servia, gaf aan dat de mannen uit Katwijk de wedstrijd nu volledig in handen hadden. (25-18)

Een vierde set spelen met een 3-0 voorsprong is geen makkelijke opgave. De mannen van RVV waren zich er echter van bewust dat in deze tweede divisie elk punt telt. De gehele wedstrijd al sterke service bleef de zwak passende libero zoeken en ook de ingevallen passer-loper moest het ontgelden. RVV maakte het zichzelf hierdoor alleen maar gemakkelijker. Het kon het zich permitteren op zoek te gaan naar mooie punten, wat soms lukte, maar soms ook niet. Desalniettemin hield de ploeg eenvoudig de controle en pakte het de volle buit, waarna de uitstekend leidende scheidsrechters floten voor het eindsignaal. (25-17).