Afbeelding

Rijnvogelvrouwen vechten voor elke meter tegen de koploper

De winterbreak is eindelijk voorbij voor Rijnvogels en het mocht opdraven tegen titelfavoriet Saestum, dat met drie punten los de lijst aanvoert in de topklasse. De tienvoudig landskampioen liet De Kooltuin in het begin even trillen op hun grondvesten, maar daarna werd de angel redelijk uit het aanvalsspel gehaald. Helaas ging het net voor rust binnen acht minuten twee keer mis en dat was ook gelijk de einduitslag: 0-2.

De spanning dat het weer voor de knikkers ging was voelbaar bij Rijnvogels. De bezoekers trokken fel van leer en Rijnvogels wist tweemaal op wonderbaarlijke wijze via een scrimmage in de eigen zestien te ontsnappen aan de openingstreffer. Het gaf daarmee wel het visitekaartje af voor de rest van de wedstrijd. Knokken voor elke meter ruimte, onverzettelijkheid tonen. Rijnvogels speelde realistisch voetbal en haalde lange tijd de angel uit het aanvalsspel van Saestum. Ook voetbalde het goed mee en kwam het een aantal keer gevaarlijk via de flanken voor de goal van de ploeg uit Zeist. Na 35 minuten moest er toch gecapituleerd worden na een prachtige lange bal en dito aanname. Nog geen handjevol minuten later de grote kans voor Rijnvogels. Uit een corner had de jonge Dieneke Petersen de bal op de slof, maar van dichtbij kwam er toch nog een handje tussen van de keeper van Saestum. Helaas daarna het deksel op de neus. De Kooltuinbewoners lieten zich verlijden en gaven net de ruimte weg die nodig was voor Saestum om keihard toe te slaan.

Na de thee nog steeds een strijdend Rijnvogels dat vaker de duels won dan de opponent, maar dat ook naarmate het tweede bedrijf vorderde in aanvallend opzicht de krachten zag weg vloeien. Eenmaal kwam Mandy de Boer op volle toeren door, maar helaas werd deze uitval snel in de kiem gesmoord. Saestum wilde of kon niet beter en liet het bij enkele waarschuwingsschoten, waar uitblinker Kelly Steen wel raad mee wist en een fantastische wedstrijd op de mat legde samen met haar defensie.

Helaas geen punten voor de ploeg en vermaak voor het opgekomen publiek, maar het was van Rijnvogels kant nodig om in de wedstrijd te blijven. Complimenten voor het elftal, dat ijzersterk was vandaag in de duels en Saestum tot fouten dwong. Het was net niet genoeg voor punten maar daar is volgende week weer een mooie kans voor. Eldenia is een ploeg uit de middenmoot, de plek waar Rijnvogels heen wil en de kwaliteiten voor heeft. Alleen wordt het wel tijd voor de volle buit en daar zijn volgende week alle kansen toe.