Logo allesoverkatwijk.nl
Stephan Warmolts in duel met Roland Bergkamp. | Foto: OrangePictures
Stephan Warmolts in duel met Roland Bergkamp. | Foto: OrangePictures (Foto: Kees Kuijt)
Sport

V.v. Katwijk pakt koppositie na winst op Hardenberg

Katwijk heeft zaterdag eindelijk weer de koppositie te pakken in de Tweede Divisie. De koploper werd in eigen huis met 2-1 verslagen.

Met de winst op HHC Hardenberg en verlies van IJsselmeervogels bij AFC, wist Katwijk Katwijk de koppositie te pakken in de Tweede Divisie. Een divisie waar het ongemeen spannend is, uiteindelijk is er slechts een verschil van 4 punten tussen de nummer 1 en 6. Teams uit die top 6 komt Katwijk bovendien de gehele maand maart tegen. Na HHC afgelopen weekeinde, wacht de oranjehemden duels met achtereenvolgens IJsselmeervogels (4), Rijnsburgse Boys (5) en Kozakken Boys (6) en tussendoor angstgegner Jong Sparta op het Kasteel.

De maand van de waarheid wellicht voor de titelaspirant Katwijk. Met de winst op HHC Hardenberg is die in ieder geval goed begonnen, als moest Katwijk daar wel een achterstand voor wegwerken. Katwijk startte sterker aan het duel dan de gasten, maar zagen zich op ongelukkige wijze op achterstand komen. Bart Sinteur werkte een corner achter zijn eigen goal.
Orde op zaken
De Katwijkers wisten echter vlot orde op zaken te stellen. Nog voor rust werd het, ook uit corners, nog 2-1 voor de thuisploeg. Marciano Mengerink bracht met het hoofd de gelijkmaker. Waarna aanvoerder Robbert Susan met een knal van dichtbij de Katwijkers op voorsprong bracht. Een vorsprong die lange tijd niet in gevaar leek te komen. Ook de tweede helft niet, toen Katwijk duidelijk het betere van het spel had, al wist het niet tot achte kansen te komen. Het afstandschot van Joey Jongman - een poeier van 30 meter raakte de onderkant van de lat - had wellicht een beter lot verdiend.
Pas na een dubbele wissel aan HHC-zijde kwam de spanning terug in de wedstrijd. Vooral invaller Nick de Bondt werd veeelvuldig gezocht. Samen met Rob van der Leij werd hij daarbij een enkele keer nog gevaarlijk, maar tot een goal kwam het in de spannende slotfase niet. Daarmee bleef het op 2-1 en verwees het Hardenberg naar de tweede plaats. Zaterdag is de klassieker IJSselmeervogels - Katwijk.