Rosalie Aandewiel had 9 punten tegen Martini Sparks

Dames 1 Grasshoppers komen te laat op gang

Na een achterstand bij rust winnen de dames van Sportiff Company Grasshoppers na een betere tweede helft volgens verwachting met 57-72 van Keyser Capital Martine Sparks uit Haren. Bij Grasshoppers ontbraken Deborah Vos en Alissa van der Plas met blessures in het team.

Grasshoppers speelde in de eerste helft grotendeels zonder Noor Driessen, Ilse en Karin Kuijt, die rust kregen na 3x3 interlandverplichtingen. Het thuisteam opende met een 7-0 run, voordat de Katwijksen via Iris Govers en Rosalie Aandewiel wat terug deden. Met ook een driepunter van Lotte van Kruistum werd het eerste kwart wel met een 10-14 voorsprong afgesloten.

De Katwijkse dames hadden zonder hun volle rotatie moeite om de vaste patronen in de aanval te vinden en ook verdedigend ontbrak het aan intensiteit. Martini Sparks pakte bij het begin van de 2e periode gelijk door naar 20-17. Aanvallend werd geprofiteerd van de ruimte waardoor Haren deze periode met 24-14 wist te winnen. De rust werd daardoor met een voorsprong van 6 punten de rust in (34-28).

Na een donderspeech van coach Axel Gouw in de kleedkamer nam Grasshoppers in het derde kwart het initiatief, daarbij geholpen door 4 driepunters van Ilse Kuyt. De achterstand werd omgebogen in een 44-57 voorsprong.

In het vierde kwart kwam de overwinning geen moment meer in gevaar en kregen de internationals toch nog hun welverdiende rust.

Op zaterdag 7 maart staat de thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder op het programma. Sprongbal in sporthal Cleijn Duin is om 20.15 uur.