Logo allesoverkatwijk.nl
Romano van der Stoep heeft zojuist de 2-1 gescoord. | Foto: Piet van Kampen
Romano van der Stoep heeft zojuist de 2-1 gescoord. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )
Sport

Rijnvogels nipt langs FC ’s-Gravenzande

‘In het laatste deel van de wedstrijd werden wij te angstig’ bekende trainer Jimmy Simons na afloop van het met de 3-2 door de Rijnvogels gewonnen wedstrijd. Het laag geplaatste team uit het Westland speelde toen al lange tijd met tien man nadat Gijs Abbas met een rode prent van het veld was gestuurd. ‘Op dat moment kantelde de wedstrijd’ had ook de winnende trainer geconstateerd.

Het was inderdaad het moment dan na een klein half uur Abbas was weggezonden dat de thuisclub pas in de wedstrijd kwam. Van een verschil op de ranglijst was nauwelijks enige sprake. Sterker nog, de bezoekers hadden de grip op het duel en waren de gevaarlijkste ploeg. ‘In het begin speelden wij te flets’ had Simons gezien. Het was dan ook niet geheel verwonderlijk en terecht dat Youri Westhof na diep te zijn aangespeeld de score opende.

Dirk Jan van den Oever na afloop:’ Het was van onze kant een ‘papwedstijd’. Pap in de benen na de gewonnen wedstrijd tegen DHSC? In ieder geval had Roy van Leeuwen geen pap in de benen toen hij na een corner en een daaropvolgende scrimmage als winnaar uit de mêlee van spelers tevoorschijn kwam en de gelijkmaker achter de kansloze doelman Danny Koning schoot. Gesterkt door deze opsteker kregen de Vogels plotseling vleugels en sloegen deze wijduit. Het was na een scherpe assist van Kevin de Jong dat Romano van der Stoep met de punt van zijn schoen en via de binnenkant van de paal de voorsprong mocht aantekenen. ‘Ik had de hoop dat wij daarna door zouden kunnen drukken’ was de wens van de vader van de gedachte van Simons. Het lukte voor de pauze vooralsnog niet.

Het lag in de lijn de verwachtingen dat de thuisclub na de hervatting snel afstand zou nemen maar het geschiedde anders. Het tiental bezoekers toonde zich geenszins de underdog en parkeerde de bus niet voor het eigen doel. Simons bracht Jaap van Duijn in voor Kevin de Jong en later in het duel Arno Dijkstra en Max van Steen. Beide spitsen die lange tijd geblesseerd waren geweest. Het was op het moment dat David Belic na een hoekschop de stand weer in evenwicht had gebracht. ‘Het was hun sterkste wapen, de spelhervattingen’ had ook Simons aan de lijve ondervonden.

Na de gelijkmaker was het duel weer volkomen in evenwicht. Van een numeriek voordeel voor de thuisclub was in het veld niets terug te vinden. Het werd een duel op het scherpst van de snede dat alle kanten nog uit kon. De schoonheidsprijs verdiende het niet maar de spanning vergoedde het een en ander. Toen een stief kwartiertje voor tijd Jaap van Duijn bij toeval na een mislukte poging van Max van Steen de 3-2 binnen tikte leek de buit binnen. Maar zoals Simons al zei: ‘We speelden daarna te angstig’. Van behoorlijk voetbal was geen sprake meer. Voor de gastheren was het de drie punten koesteren. Hetgeen uiteindelijk lukte. Lelijke wedstrijden winnen is leuker dan een goede pot verliezen. Dit deed vandaag ook opgeld voor het door de Vogels moeizaam gewonnen duel.