Moods in the Woods verdwijnt, tenzij andere organisaties het overnemen. | Foto: archief / Adrie van Duijvenvoorde
Moods in the Woods verdwijnt, tenzij andere organisaties het overnemen. | Foto: archief / Adrie van Duijvenvoorde Foto: Archief/Adrie van Duijvenvoorde

Bezuinigingen bij Welzijnskwartier ‘We moeten de pijn van die 7 ton een beetje verdelen’

Algemeen

Geen bijdrage meer aan Moods in the Woods. Geen kennismaking meer voor leerlingen in het voortgezet onderwijs met culturele projecten en minder dagopenstellingen van jongerencentra. Dat zijn enkele gevolgen van de door de gemeente opgelegde bezuinigingen bij Welzijnskwartier. ‘Het is niet wat wij willen, maar we moeten de pijn een beetje verdelen’, zegt directeur Piet van Arkel.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Welzijnskwartier maakte begin deze week via een persbericht bekend wat de bezuinigingen gaan betekenen. Dit jaar 250.000 euro en volgend jaar 490.000 euro. Van Arkel: ‘Dat is voor ons een flink bedrag. Welzijnskwartier kreeg zo’n 3,8 miljoen euro aan subsidie en we gaan naar 3 miljoen. Dat blijft natuurlijk een heel groot bedrag, maar ruim 7 ton is niet een bedrag wat je zomaar kunt weglaten zonder mensen te ontslaan.’

Er werken zo’n 90 mensen bij Welzijnskwartier. ‘Dat zijn tussen de 60 en 65 fte. Volgend jaar moeten we 8 of 9 fte bezuinigen. Dit jaar valt dat nog mee, omdat we contracten niet verlengen en omdat een aantal collega’s een andere baan heeft gevonden.

Luister - Katwijksche PostCast via Soundcloud.com of allesoverkatwijk.nl - Lees meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant