Afbeelding

Leerlingen met mes op school gepakt

Algemeen

De politie Katwijk heeft donderdagmorgen twee leerlingen van een middelbare school in Katwijk betrapt met een mes. Dat meldt de politie op social media. Er was een mes gezien bij twee leerlingen.

De schoolleiding had de twee leerlingen van 13 en 15 apart genomen. Ze vertelde niet waar het mes zou zijn. Agenten hebben de feiten en consequenties voor beide leerlingen besproken. Voor de schoolleiding was èèn ding wel duidelijk, 'hierin gaan we echt een grens te ver.'

Na een indringend gesprek is het mes gevonden in de onderbroek van de 13-jarige leerling. Na ontvangst van het mes hebben agenten de andere leerling aan de tand gevoeld. Dit was een 15-jarige jongen. Hij was direct eerlijk en vertelde het mes van huis te hebben meegenomen.

De consequenties van het in bezit hebben van een wapen kan verdere gevolgen hebben. Deze twee leerlingen zijn per direct geschorst en zijn ze na overleg met het Openbaar Ministerie verwezen naar Bureau Halt.

'Met dit bericht hoop ik jou te wijze op je verantwoording. Als ouder dat u het gesprek gaat voeren met uw kind. Alleen met elkaar kunnen we de samenleving veiliger maken,' schrijft de politie.

Uit de krant