Provincie kiest voor noordelijke variant N206 | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Provincie kiest voor noordelijke variant N206

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland kiest voor de noordelijke variant van de tijdelijke N206. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden. Valkenburgers willen graag een zuidelijke variant zien, om overlast te voorkomen. Bij een noordelijke variant ligt de weg dichterbij de woningen.

Binnen de kaders zoals die door Provinciale Staten eerder zijn vastgesteld ziet GS geen ruimte om anders te besluiten dan met een tijdelijke noordelijke verlegging van de N206 door te gaan. Voor de bewoners is nog één kans. Dan moet de Provinciale Staten - de gemeenteraad van de provincie - besluiten GS meer geld te geven. Naar verwachting behandelen Provinciale Staten het onderwerp in maart.

Aannemer Boskalis is inmiddels gestart met voorbereidende werkzaamheden. Deze hebben vooral betrekking op de definitieve situatie van de N206 ir. G. Tjalmaweg en maken een zuidelijke variant niet onmogelijk.

De Tjalmaweg wordt als onderdeel van de RijnlandRoute in de komende twee jaar verbreed en gedeeltelijk verdiept. Als gevolg van de gekozen werkwijze van aannemer is tijdens de aanleg van de nieuwe weg een tijdelijke verlegging van de Tjalmaweg noodzakelijk om de bereikbaarheid te garanderen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>