Bushaltes bij nieuwe rotonde Rijnsoever 'onveiliger' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Bushaltes bij nieuwe rotonde Rijnsoever 'onveiliger'

De wijkraad Katwijk Noord signaleert bij bewoners in Rijnsoever rond de Biltlaan 'nogal wat onrust' over de aanpassing van de rotonde Biltlaan-Rijnsoever en de nieuwe bushaltes, die daar komen. Die zijn 'onveiliger' en alleen via een omweg te bereiken, laat de wijkraad weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De plek van de nieuwe bushaltes bij de nieuwe zogenoemde LARGAS-rotonde op de kruising Biltlaan-Rijnsoever zijn volgens de wijkraad niet logisch en niet makkelijk bereikbaar. Die bushaltes zijn bestemd voor de andere bussen dan de snelle R-net-bussen. De R-netbussen naar en vanuit Noordwijk krijgen hun eigen haltes aan de Biltlaan aan weerszijden van het kruispunt Hoorneslaan-Biltlaan.

'Passagiers moeten óver de rotonde naar de bushalte. Aan de oostzijde van de Biltlaan (weg Rijnsoever) is er nauwelijks sprake van een trottoir, zodat dit voor voetgangers eventueel met een kinderwagen of rollator gevaarlijke situaties zal opleveren', stelt de wijkraad vast over die nieuwe situatie.

Lees meer in De Katwijksche Post van vandaag.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>