Katwijkse karatekampioen Senol de ring in tegen 100 tegenstanders | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Katwijkse karatekampioen Senol de ring in tegen 100 tegenstanders

Katwijker Cem Senol gaat als eerste Nederlander vechten tegen 100 tegenstanders. De karatekampioen doet dat komende zaterdag in jongerencentrum Scum, waar hij het opneemt tegen 100 vechters in rondes van anderhalve minuut. Alle inkomsten die deze poging oplevert, worden geschonken aan Stichting Hartekind.

De Katwijker heeft meer dan twintig jaar wedstrijdervaring in het full-contact karate, kickboksen en mixed martial arts. Internationaal heeft hij meerdere titels op zijn naam staan. In 2016 sloot hij zijn wedstrijdcarrière in Nederland af met het winnen van de zwaargewicht titel in full-contact karate van de International Budokai.

Senol hoorde jaren geleden al over de 100-1 kumite (sparren), waarbij maar weinig mensen slagen om deze te voltooien, en was meteen geïnteresseerd. Komende zaterdag legt de Katwijker deze test af, die voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Alle tegenstanders zijn ervaren wedstrijdkarateka's. Als hij deze ultieme test doorstaat, dan voegt hij zich bij ongeveer 30 personen, die deze test ook hebben gedaan.

Stichting Hartekind
Alle inkomsten worden geschonken aan Stichting Hartekind, omdat één van zijn kinderen geboren is met een hartafwijking. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking door middel van het financieren van onderzoek. Er leven in Nederland ongeveer 25.000 kinderen met een aangeboren hartafwijking.

De kumite begint zaterdag 22 februari om 12.00 uur in jongerencentrum Scum, Noordduinseweg 3 in Katwijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>