Rowi de Koning winnaar van Read2Me! 2020 in Bibliotheek Hoornes | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: MvR

Rowi de Koning winnaar van Read2Me! 2020 in Bibliotheek Hoornes

In de bibliotheek Hoornes/Rijnsoever is vrijdag de bibliotheekfinale van Read2Me! geweest. Vijftien voorlezers van het Pieter Groen College, het Rijnmond College en de Limes Praktijkschool konden aan de bak in de voorleesarena. Voor de zeven jongens en acht meiden, die eerder tijdens de schoolfinale al uitgeroepen waren tot beste voorlezers van alle brugklassen, een spannende ochtend.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. Bibliotheek Katwijk zet zich op allerlei manieren in om het leesplezier van leerlingen te vergroten.

Juryleden Coen van Beelen, Mark van Dijk en Joost Zuijderduijn hadden het niet makkelijk achter de jurytafel. Als winnaar werd uiteindelijk Rowi de Koning van het Pieter Groen aangewezen. Hij las voor uit het indrukwekkende boek 'De jongen in de gestreepte pyjama' van de schrijver John Boyne. Rowi gaat door naar de provinciale Read2Me! finale in bibliotheektheater Rotterdam op vrijdag 3 april. Als hij daar de jury ook weer betovert met zijn voorleestalent maakt hij kans om zelfs door te gaan naar de landelijke finale op zaterdag 16 mei in Utrecht.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>