Rijnstraat eind mei afgerond | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De Turfmarkt wordt heringericht en van nieuwe riolering voorzien. | Foto: Piet van Kampen
De Turfmarkt wordt heringericht en van nieuwe riolering voorzien. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Rijnstraat eind mei afgerond

Door de werkzaamheden aan de Rijnstraat en de Turfmarkt loopt het verkeer op de Sandtlaan en de Molentuinweg meer vertraging op dan normaal gesproken het geval is. Verkeersdeelnemers moeten dit maar voor lief nemen, maar voor ondernemers in de Rijnstraat wordt het geduld nog iets langer op de proef gesteld.

Door Piet van Kampen

Natuurlijk wordt het allemaal mooier, beter en veiliger als na afloop van de werkzaamheden de Rijnstraat een 30 kilometerzone wordt. Ook de Turfmarkt, waar momenteel nog hard wordt gewerkt aan een nieuwe riolering, krijgt een andere uitstraling. Omdat de geplande werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug iets zijn opgeschoven wordt de Rijnstraat in één keer aangepakt, anders dan de eerdere planning van de werkzaamheden die in twee fases zouden worden uitgevoerd. De verwachting is dat tegen het einde van de maand mei de totale klus zal zijn geklaard. Dat wordt nog even slikken voor de ondernemers die aan de Rijnstraat zijn gevestigd. Voor Jeroen Coenen, de uitbater van De Roskam en restaurant De Buuren is de pijn 'te verdragen'. Door een goede samenwerking met de uitvoerders van de herinrichting is zijn horecagelegenheid voor voetgangers steeds goed te bereiken. 'Alleen kunnen de bezoekers tijdelijk niet voor de deur parkeren. We worden gebeld of zij nog terecht kunnen. Dat zijn in een aantal gevallen mensen die de musical Soldaat van Oranje bezoeken. Bekenden weten ons nog steeds te vinden en zowel de lunch als de diners gaan gewoon door. Ach ja, een beetje zand in huis neem ik op de koop toe,' lacht hij fijntjes.

Heel anders ligt het voor tuincentrum De Uiver. Eigenaar René Ravensbergen is om het voorzichtig uit te drukken 'not amused'. Hij heeft er heel veel last van. De ondernemer mist bijna de helft van zijn omzet omdat alles zo slecht geregeld is. De omleiding, borden met verwijzing naar zijn bedrijf die te laat geplaatst werden en de boel op twee plaatsen tegelijk afsluiten zijn zaken waar hij slecht over te spreken is. Er kan bij de gemeente een compensatieregeling worden aangevraagd als de omzetderving buitensporig hoog is. Of Ravensbergen er gebruik van gaat maken? 'Ik moet afwachten hoe het verder allemaal nog gaat lopen. Misschien zal ik er gebruik van maken'.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>