Nieuwe woning van Koos en Willy de Mooij krijgt nog meer kleur | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het echtpaar de Mooij in hun kleurrijke huiskamer.
Het echtpaar de Mooij in hun kleurrijke huiskamer. (Foto: Piet van Kampen)

Nieuwe woning van Koos en Willy de Mooij krijgt nog meer kleur

'Ik ben nog lang niet klaar hoor'

Er zal vast en zeker in heel Rijnsburg geen tweede huiskamer en keuken te vinden zijn die zo kleurrijk zijn als van dit aimabele echtpaar. Was het in de Burgemeester Meijboomstraat waar zij 25 jaar lang woonden al een melange van knusse kleuren en accessoires; in hun nieuwe woning aan de Petronella van Saxenstraat valt er nog het een ander te doen. 'Ik ben nog lang niet klaar hoor', glimlacht Willy veelbetekenend.

Hoe kwam Willy 25 jaar geleden op het idee om van een steriele woonkamer en keuken hun toenmalige woning een geheel naar eigen idee iets bijzonders van te maken? Willy: 'Ik vroeg aan Koos of hij het erg zou vinden als ik de muren in kleuren zou gaan schilderen. Hij is een makkelijke man en vond het allemaal prima. Hoe groter de muren zijn, hoe fijner ik het vond om heerlijk mijn gang te gaan. Het is geen bepaalde stijl maar ik vond het een soort van volkskunst', licht zij toe. De muren vormden het decor en daarop werden allerlei creaties op aan gebracht. 'Wij wilden dit zelf en wat anderen er van vinden maakt ons niet uit, als wij er ons maar prima bij voelen. Opvallend is dat jongeren het mooi vinden', heeft het echtpaar inmiddels ervaren.

Opnieuw begonnen

De verhuizing ging niet helemaal in de koude kleren zitten maar het echtpaar heeft veel hulp gekregen van de zoon en een aantal vrienden. Nu zijn zij gesetteld en voelen zich er prima thuis. 'Ik ben weer opnieuw begonnen', vertelt de 'huisschilder-decorateur'. De eerste vormen van herkenning uit hun vorige woning zijn inmiddels zichtbaar: de knusheid van de melange van kleuren, meubilair en woonaccessoires. Het einde is nog niet in zicht. 'Als het binnen klaar is komt ook het kippenhok nog aan de beurt', blikt Willy vooruit. 'Het is gewoon een hobby van mij geworden', gniffelt Willy fijntjes. Ook echtgenoot Koos heeft een hobby. Hij verzamelt muziek en oude films en zet die op de PC. Het echtpaar heeft ook een gezamenlijke hobby. Zij zetten zich in als vrijwilligers bij kringloopwinkel De brug in 't Heen in Katwijk. 'Je hebt er veel sociale contacten en dat vinden wij beiden heel belangrijk', benadrukt Koos. Het is een kleurrijk paar. Waarvan acte in hun woning.

Door Piet van Kampen

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>