'Belbus evenaren gaat niet zomaar lukken' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Elektrische wijkhopper, voorbeeld voor vervoer met vrijwilligers. | Foto: pr
Elektrische wijkhopper, voorbeeld voor vervoer met vrijwilligers. | Foto: pr (Foto: Gemeente Dordrecht)

'Belbus evenaren gaat niet zomaar lukken'

Katwijk rijdt; Katwijk rijdt mee en Katwijk fietst. Dat zijn de oplossingen die de Belbus van voorheen moeten vervangen. Een nieuwe vervoersdienst voor en door Katwijkers, die grotendeels bestaat uit vrijwilligers. Als de gemeenteraad daar deze maand mee instemt, dan gaat die dit jaar nog van start. Wethouder Corien van Starkenburg is er van overtuigd dat die nieuwe vervoersdienst gaat slagen, hoewel ze zich ook realiseert dat 'de Belbus evenaren niet zomaar gaat lukken'.

De Belbus, de oproepbare vervoersdienst voor inwoners met een lichte beperking, werd tot september vorig jaar gedaan door een professioneel taxibedrijf. Maar die zegde het contract met de gemeente op, omdat die niet meer tegen de toen geldende tarieven kon blijven rijden.

De gemeente koos er vervolgens voor om niet in onderhandeling te gaan met dat taxibedrijf of een andere professionele vervoerder, maar om te onderzoeken of een vervoersdienst met en door vrijwilligers mogelijk is. Dat scheelt de gemeente op de duur enorm veel geld. Bovendien heeft zo'n vervoersdienst volgens de gemeente voor zowel gebruikers als vrijwilligers een 'meerwaarde, die niet in geld is uit te drukken'. 

Lees meer in De Katwijksche Post.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>