Wandelen voor schoon drinkwater | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Woensdag 11 maart lopen leerlingen voor schoon drinkwater. | Foto: pr
Woensdag 11 maart lopen leerlingen voor schoon drinkwater. | Foto: pr (Foto: pr)

Wandelen voor schoon drinkwater

ZOA-werkgroep Katwijk organiseert dit jaar voor de elfde keer de actie 'Wandelen voor Water'. Deze actie gaat over een water- en sanitairproject van ZOA in Burundi. Burundi is één van de armste landen ter wereld en kampt met een groot tekort aan drinkwatervoorzieningen.

Op veel scholen is geen schoon drinkwater aanwezig en ontbreken er sanitaire voorzieningen. Ook is de kennis over hygiëne erg laag, waardoor het gevaar voor ziekte op de loer ligt.

De actie begint met een speciale les over drinkwater. De leerlingen van groep 7 en 8 van de Katwijkse scholen (De Duinroos locatie Otto Baron van Wassenaerschool, De Farèlschool, Groen van Prinstererschool, OBS de Krulder, Louise de Colignyschool, Mr. J.J.L. van der Bruggghenschool, Rehobothschool, Sjaloomschool, en Willem van Veen school) worden vanaf 10 februari bewust gemaakt over schoon drinkwatergebrek in arme landen. Een gastdocent van de ZOA, leert hen op een leuke manier over het gebruik van water in ons land en het project in Burundi.

Na de gastles gaan de leerlingen op pad om sponsors te zoeken, die hun sportieve prestatie belonen met een donatie. Met de opbrengst (van veel basisscholen in Nederland) van het sponsorgeld kan de ZOA ruim 6.000 kinderen helpen aan schoon en veilig drinkwater, latrines en hygiënetrainingen.

Sportieve prestatie belonen met donatie
Op woensdag 11 maart gaan de leerlingen wandelen. In de rugzak dragen zij flessen met water (6 kg) en maken een wandeling van 6 kilometer over het strand en de Boulevard in Katwijk. De wandeling begint en eindigt bij de Oude Kerk in Katwijk aan Zee.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>