Logo allesoverkatwijk.nl
Sabir Achefay in gevecht met Kevin Ringeling. | Foto: OrangePictures
Sabir Achefay in gevecht met Kevin Ringeling. | Foto: OrangePictures (Foto: Kees Kuijt)
Sport

Quick Boys gaat onderuit tegen Jong Sparta

Terwijl Quick Boys in 2020 de competitiewedstrijden met winst afsloot behaalde Jong Sparta in hetzelfde jaar nog geen punt. Jong Sparta liet direct blijken op sportpark Nieuw Zuid op jacht te gaan naar de volle winst. Daarvoor werd Quick Boys direct onder druk gezet. Kort nadat de wedstrijd was begonnen ontsnapte Quick Boys al aan een achterstand toen een vrije schop van Bradly van Hoeven door een medespeler op de lat werd gekopt. Na een kwartier kregen de Rotterdammers loon naar werken. Bij een snelle uitbraak van Jong Sparta vond Bradly van Hoeven Mohammed Tahiri te vinden die probleemloos de bal het doel inwerkte.

Door die achterstand was Quick Boys was in de problemen gekomen tegen een tegenstander die door vroeg druk te zetten Quick Boys wist te hinderen in de opbouw en daardoor maar niet gevaarlijk kon worden. Ook na op achterstand te zijn gekomen wisten de blauw-witten geen kentering in het wedstrijdbeeld te realiseren.
Pas halverwege de eerste helft dwong Quick Boys de eerste doelkans af toen Ivailo Staal uit en hoekschop van Sabir Achevay koppend op doel uithaalde maar moest toezien dat doelman Jomar Gomes zich daarover meester maakte. Met nog een kwartier op de klok was het wel raak voor de blauw-witten. Vanaf de middenlijn bereikte Jeffrey Ket Ricardo Kuijvenhoven die de bal op het hoofd van Jan-Willem Kamp plaatste en doelman Gomes kansloos liet.

De euforie van de gelijkmaker duurde maar kort. Een paar minuten later werkte Jan-Willem Kamp aan de andere kant van het veld binnen de beruchte lijnen zijn tegenstander naar de grond. Arbiter Te Kloeze wees gedecideerd naar de penaltystip. Vanaf die plek schoot Sven Mijnans zijn team weer naar de voorsprong. Vanaf dat moment kon Quick Boys het verschil niet meer maken. De ploeg bleef onmachtig een kentering in het wedstrijdbeeld aan te brengen.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Jeroen Tesselaar, hij werd vervangen dor Kevin Gomez-Nieto. De blauw-witten gingen direct op zoek naar de gelijkmaker, dwongen in ieder geval meer af dan in de eerste helft, maar bleven onmachtig de defensie van Jong Sparta te laten bezwijken. Na een kwartier spelen leek Quick Boys gevaarlijk te worden uit een vrije schop, resultaat bleef uit en Jong Sparta zag kans om direct een razendsnelle tegenaanval op te zetten waaruit de voorsprong werd opgehoogd naar 1-3 door een doelpunt dat via Chima Bosman het doel werd ingegleden.
In de nog resterende tijd bleef Quick Boys op zoek naar een beter resultaat in deze wedstrijd maar bleef onmachtig de defensie van Jong Sparta te laten wankelen waardoor de blauwwitten de eerste nederlaag van 2020 op hun conto konden schijven.