Iets minder vuurwerkschade | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Iets minder vuurwerkschade

In Katwijk is afgelopen jaarwisseling voor 23.000 euro aan vernielingen gepleegd met vuurwerk. Dat is drieduizend euro minder dan vorige jaarwisseling.

Burgemeester Visser: "Het is ontzettend jammer te moeten constateren dat er ook dit jaar weer schade is ontstaan. We doen er alles aan schade als gevolg van vuurwerk tot een minimum te beperken. Van handhaving, preventie tot communicatie. De jaarwisseling is een feest. Zonde dat dit met vernielingen gepaard gaat. We blijven, samen met de politie, de strijd aangaan tegen vuurwerkvandalisme."

In aanloop naar de jaarwisseling leek de schade mee te vallen. Toch hebben medewerkers van de buitendienst uiteindelijk toch behoorlijk wat vernielingen geconstateerd. De schade zit vooral in het vervangen van afvalbakken, verkeersborden en speeltoestellen. De kapotte materialen zijn inmiddels vervangen. Schade aan straatkolken wordt niet meegenomen in het totaalbedrag. Een kapotte kolk wordt pas later in het jaar zichtbaar, bijvoorbeeld na een zware regenbui.

Alle schadelocaties zijn bekend en van de vernielde materialen zijn foto's gemaakt. Deze worden doorgegeven aan de politie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>