Vreugde bij Quick Boys na de 1-2 van Olaf van der Sande | Foto: Orange Pictures

Quick Boys is De Treffers de baas: 1-3

De Treffers startten furieus en gingen direct op zoek naar de voorsprong. Die dadendrang leidde tot een doelpoging van Lowie van Zunders waarbij doelman Paul van der Helm aan de bak moest om zijn doel schoon te houden. Direct daarna kon Joey Dekkers van afstand op doel uithalen, maar moest in Van der Helm zijn meerdere erkennen. Het leek wachten leek op de voorsprong van De Treffers, aan de andere kant van het veld troefde Quick Boys toe. Tommy Bekooij werd gevonden en zag kans de bal over doelman Niels Kornelis te lepelen en Quick Boys op voorsprong te zetten.

Die achterstand kwam hard aan bij De Treffers die hun aanvankelijke dominantie als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. In de loop van de eerste helft waren de beste doelkansen voor Quick Boys. Eerst zag Sabir Achefay zijn doelpoging nipt over de doelpaal verdwijnen. Vijf minuten voor de rust belandde een voorzet van Joey Ravensbergen op de doelpaal waarmee De Treffers een grotere achterstand bespaard bleef.

In de tweede helft gingen De Treffers direct op zoek naar de gelijkmaker. Binnen vijf minuten scoorde de thuisploeg de gelijkmaker uit een van afstand genomen vrije schop die in de doelmond werd geplaatst. De blauwwitte defensie kon de bal niet wegwerken, uiteindelijk kon Lowie van Zundert profiteren waarmee de stand weer was gelijkgetrokken.

De gelijkmaker inspireerde De Treffers om op jacht te gaan naar meer. Quick Boys stond onder druk. Na tien minuten spelen bleef een uitgelezen kans om De Treffers op voorsprong te zetten onbenut. Quick Boys wist zich onder de druk weg te spelen en verplaatste kon het spel naar de andere kant van het veld verplaatsen.

Van de kant van de Treffers sloeg men aan het wisselen, het effect van de wissels bleef uit. Ruim halverwege de tweede helft drukte Olaf van de Sande De Treffers weer in de zorgen door uit de draai het doel te vinden, daarmee Quick Boys weer op voorsprong zettend. Nog was de blauwwitte storm niet gaan liggen. Een paar minuten later moest doelman Kornelis weer alles uit de kast halen bij een doelpoging van Jesper de Vré, ten koste van een hoekschop bleef een doelpunt uit.

In de loop van de wedstrijd bepaalde Ricardo Kuijvenhoven de uitslag op 1-3. Vanaf de rand van het strafschopgebied rondde Kuijvenhoven beheerst een door Sabir Achefay opgezette aanval af. Ook bij Quick Boys werd nog gewisseld, verdere doelpunten bleven uit.