Noor Driessen was topscoorster tegen Jolly Jumpers. | Foto: Geert Bekker

Zwaarbevochten overwinning voor dames Grasshoppers

Voor de dames van Sportiff Company Grasshoppers stond de verre uitwedstrijd in Tubbergen op het programma. Helaas moesten ze dit doen zonder Ilse Kuijt die aan de kant zat met een blessure. De dames van Axel Gouw wisten dat dit geen makkelijke avond zou gaan worden. Eerder dit seizoen won Jolly Jumpers thuis met 72-67.

In het eerste kwart hadden de dames moeite om tot scoren te komen en kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Gelukkig viel de bal ook bij de thuisploeg er niet in en werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 12-10.

In het begin van het tweede kwart leek het dan toch eindelijk te gaan vallen. Na scores van opvolgend Lotte van Kruistum, Karin Kuijt, Noor Driessen en Tamlyn de Groot was er een klein gaatje geslagen en was de stand 14-20. De goede start werd niet vervolgd met scores en kwam Jolly Jumpers steeds weer terug. Ruststand 28-28.

In het derde kwart ging het gelijk op. Beide teams wisselden met scores. In dit kwart waren vooral Noor Driessen met een aantal scores en Sonja Kuijt, weer terug van een langdurige blessure, met twee driepunters positief aanwezig. Het vierde kwart begon met een 44-44 stand. In de verdediging werd er stapje extra gedaan en dit werd beloond. Met maar 9 punten tegen in dit kwart tegen kon Grasshoppers langzaam uitlopen en werd de overwinning eruit gesleept bij een stand van 53-60.

Eerstkomende wedstrijd is de topper thuis op zaterdag 25 januari tegen mede-koploper Binnenland, dat wel 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur.