Afbeelding
Foto: PR

Honderden stropdassen

Algemeen

In de centrale hal van het gemeentehuis van Katwijk is de expositie geopend van stropdassen, uitgegeven door Nederlandse gemeenten. Een bijzondere verzameling van Maarten Riezebosch. Denk hierbij aan traditionele dassen met het gemeentewapen erin geweven of dassen waar prominent het nieuwe moderne gemeentelogo is verwerkt.

Maarten Riezebosch, sinds 2014 verzamelaar van dassen, heeft ongeveer 1050 dassen in zijn bezit. De tentoonstelling omvat een selectie van deze dassen, met in het bijzonder exemplaren van de afgelopen jaren van Katwijk, Leiden en Den Haag en kleine omliggende gemeenten.

Na het afwerpen van een stropdas door Z.K.H. Prins Claus tijdens een plechtige bijeenkomst is de das in opspraak geraakt en verschijnen steeds minder mensen op het werk in het traditionele "jasje, dasje". Reden voor Maarten om zijn verzameling uit te breiden. 

De verzameling
Surfend op internet en struinend door de manden en bakken in tweedehandswinkels breidt Maarten zijn verzameling nog steeds uit. Als lid van de Nederlandse Vereniging van Internationale Tie Collectors (DAITC) bezoekt hij twee maal per jaar de ruil dag van dassen. 

Deze bijzondere expositie is te zien tot en met 31 januari in het gemeentehuis van Katwijk.

Uit de krant