Projectgroep onderzoekt toekomstmogelijkheden Hoornes | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het co-creatieteam van de Hoornes is druk met het in kaarten brengen van kansen. | Foto: Piet van Kampen
Het co-creatieteam van de Hoornes is druk met het in kaarten brengen van kansen. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )

Projectgroep onderzoekt toekomstmogelijkheden Hoornes

Vorig jaar werden er door verschillende instanties interviews en analyses in de wijk gehouden. In november konden inwoners hun 'droom over de ideale Hoornes' bij een stand in de Hoornespassage kenbaar maken. Er werd veel gebruik van gemaakt en er volgde een inventarisatie waarmee de projectgroep (co-creatieteam) aan de slag kan.

Door Piet van Kampen

Vorige week donderdag kwam het team bij elkaar. De deelnemers zijn wethouder Gerard Mostert, Pierre Sponselee (Dunavie), Mart Peeman (Baptistengemeente), Gwen Spies (Welzijnskwartier), Hugo Boonstoppel (Tripodia), Wouter van Bohemen (basisschool De Krulder) en Vincent van der Kooij (basisschool De Windvang). Een zeer gemêleerd gezelschap dat binnenkort nog wordt aangevuld met een afgevaardigde van de Pniëlkerk, De Brug, DSV en de winkeliersvereniging Hoornes.

Vanuit diverse invalshoeken van de verschillende organisaties en instanties wordt er een analyse gemaakt van het doel, de middelen en de inspanningen die er worden gevraagd om zoveel mogelijk het ideaalbeeld van de wijk te realiseren. Dat alles vanuit het wensenpakket van de bewoners. De Hoornes is een 'moeilijke wijk', niet compact omdat verkeersaders de wijk in gedeelten opsplitsen. Bovendien is de samenstelling van de bevolking zeer divers met betrekking tot de oorspronkelijke nationaliteit.

Waarom de Hoornes?
Gerard Mostert lichtte toe waarom er voor de Hoornes is gekozen. Er zijn veel activiteiten gaande zonder dat men het van elkaar weet. Er zijn diverse scholen, de Oeverpolder zal worden bebouwd en de Hoornespassage en het parkeerterrein zijn toe aan een opknapbeurt.

'De gemeente wil vanuit de Omgevingsvisie gebiedsgericht werken maar weet ook niet alles. Daarom is er de co-creatie gevormd en is er de kennis van diverse partijen nodig'. Naar elkaar luisteren en dingen structuren is het motto. Bewoners moeten in de loop der tijd gaan zien dat er daadwerkelijk iets gebeurt.

Mostert: 'Het zal een kwestie van een aantal jaren worden'. Een eerste analyse heeft aan het licht gebracht wat de positieve, de negatieve en de kansrijke plekken zijn. Het negatieve imago moet worden opgepoetst tot het beeld waar men graag en veilig wil wonen. Door initiatieven mogelijkheden ontwikkelen om voor sommigen de eenzaamheid te verdrijven. Thema's bedenken die mensen samen brengen op sociaal gebied. Voorzieningen treffen op welk gebied dit nodig is. Het is een greep uit de wensenlijst. Er ligt een flinke kluif op het bordje van het co-creatieteam waarin het de tanden kan zetten.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>