Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zwembadkaartje Aquamar 30 cent duurder

Algemeen

Sportbedrijf Katwijk heeft de zwembadtarieven begin dit jaar met 5 procent verhoogd. 'De indexering is hoger dan normaal, omdat er sinds de opening van het nieuwe zwembad Aquamar (juli 2018) geen indexering is toegepast', meldt het sportbedrijf op haar website. De redenen voor de indexering zijn volgens het sportbedrijf 'stijgende kosten en dalende subsidie' en hoopt op begrip van de zwembadbezoekers.

Door de verhoging gaat het toegangskaartje met 30 cent omhoog, van 5,20 naar 5,50. De inschrijfkosten voor zwemles stijgen van 37,95 naar 45 euro en de zwemlessen zelf (8 lessen) van 98,10 naar 103,10.

Betaalbaar
In de uitgebreide discussie in de gemeenteraad over het nieuwe zwembad werd door een aantal fracties meermaals benadrukt dat de toegangsprijs 'betaalbaar' moest blijven. De investering in het nieuwe zwembadcomplex mocht niet leiden tot veel duurdere zwembadtarieven.

'Hart Voor Katwijk (HVK) was al bang voor deze verhoging. Het verwijderen van het officiële 50 meter wedstrijdbad was voor HVK al een domper', reageert Gijsbert Schrijvers. 'Je zou verwachten dat met de geplaatste zonnepanelen de kosten minder zouden zijn. Een prijsstijging zou naar onze mening alleen mogen stijgen met de inflatie, zoals afgesproken.'

'KiesKatwijk vindt 5 procent geen indexering, maar gewoon een prijsverhoging', aldus Jaap Haasnoot. 'Dat was volgens ons niet de afspraak. Zwemlessen waren al schreeuwend duur; nu zelfs de 100 euro over voor 8 lesjes van 40 minuten. Dit kan een behoorlijke drempel vormen voor mensen om hun kind zwemles te geven. Niet iedereen is rijk.'

Lees meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.

Uit de krant