Sinds maandag is de Turfmarkt afgesloten. Vanaf 13 januari gaat ook de Rijnstraat dicht. | Foto: SKvD
Sinds maandag is de Turfmarkt afgesloten. Vanaf 13 januari gaat ook de Rijnstraat dicht. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Hinder voor een mooi resultaat

Algemeen

Omleiding. Volg C. Afgesloten. Die woorden kom je deze maand vaak tegen in Katwijk vanwege vele wegwerkzaamheden. Burgemeester Cornelis Visser benoemde dat afgelopen maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak in de hal van het gemeentehuis.

'Eerst flinke hinder, straks een mooi resultaat', zei Visser maandagavond. Hinder, omdat de Julianabrug en de Biltlaan op de schop gaan, 'zodat ze aan het eind van dit jaar op 1 december klaar zijn voor de nieuwe R-net bussen'.

Om die hinder wat te verminderen deed de burgemeester de volgende oproep aan automobilisten: 'laat waar mogelijk de auto staan'.

Op de fiets
Ook voor ambtenaren is dat laatste een tip, laat Visser weten. Na de verbouwing van het gemeentehuis, is het namelijk de bedoeling dat nog meer ambtenaren op de fiets naar hun werk komen. 'Waarom? Om de parkeerdruk in de omgeving van het gemeentehuis te beperken. Bovendien is fietsen gezond. Tijdens een fietstochtje kun je ook lekker je hoofd 'leeg maken'.'

Rijnstraat
Hinder kan men de komende tijd ook verwachten bij de Turfmarkt en in de Rijnstraat. Daar is de aannemer maandag gestart met de herinrichting, waarna de maximum toegestane snelheid 30km/uur wordt.

Tip
Nog een tip van de burgemeester: 'Uit ervaring weten we dat het voor sommige bestuurders behoorlijk wennen zal zijn om zich aan deze snelheid te houden (en dan bedoel ik natuurlijk bestuurders van een auto). Wen er toch maar aan. Voet van het gas, zo moeilijk is dat niet.'

Uit de krant