Logo allesoverkatwijk.nl

RIJC flitsend van start in het nieuwe jaar

Foto: Debby Kloos

Bij  de Nieuwjaarswedstrijden op de Leidse IJsbaan reden 27 deelnemers van de RIJC maar liefst 16 pr's bij elkaar. Anna de Rover, Amy van Delft wonnen goud en brons bij de B-junioren en Ilse Veuger brons bij de welpen.

Alle deelnemende van de 16 ijsclubs van het district Sassenheim lieten hun beste 2 deelnemers van iedere categorie meedoen. Bij de B-junioren won Anna de Rover in een pr van 1.15.27 op de 4 ronden goud. Amy van Delft werd 3e in 1.21.53 brons. (zie foto). Ook Ilse Veuger won in een mooi pr van 48.93 brons over 2 ronden brons bij de welpen. Katwijker Quintin Hartjesveld reed voor het eerst in zijn leven onder de 40 seconden en miste met zijn 39.70 op 0.03 seconde het brons. Ook onze topper Nick Schouten had zilver in zijn benen, maar viel helaas. Mini Larissa Reinders  reed voor het eerst met 59.16 over 2 ronden onder de minuut en werd daarbij 5e. Alle andere pr's staan op de website: www.rijnsburgseijsclub.nl. 
In het PR klassement staat Evi de Haas uit Katwijk op een  gedeelde eerste plaats  met 4 pr's .  Vince Kruijt en Quintin Hartjesveld staan met 6 en 5 pr's respectievelijk op een 1e en 2e plaats. Alle 90 pr's, die dit seizoen zijn gereden worden door sponsor Mooij- ontwerp omgezet in euroknaken.

Andere activiteiten.
Op zaterdagochtend 11 januari doen de welpen van de RIJC mee aan de districtkampioenschappen, waaraan 16 deelnemende clubs aan meedoen. Van 12.30  tot 17.00 uur is er ook het krentenoliebollen schaatsen in Haarlem. Ook hier zullen weer vele RIJC schaatsers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aan meedoen. Kortom het bruist van de activiteiten op de RIJC.