Logo allesoverkatwijk.nl
Op 18 januari luidt de Rooms Katholieke parochie de actie Kerkbalans in. | Foto: Peter van Mulken
Op 18 januari luidt de Rooms Katholieke parochie de actie Kerkbalans in. | Foto: Peter van Mulken (Foto: )

H. Joannes de Doper luidt Actie Kerkbalans in

De parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper zullen zaterdag 18 januari om 13.00 uur hun kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met één druk op de knop zal in deze kerk middels dit inluidmoment zicht- en vooral hoorbaar worden dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2020 van start gaat.

Vanaf 12.30 uur wordt eenieder achterin de kerk aan de Kerkstraat 70 ontvangen met koffie- of thee-plus. Het programmaatje met als thema 'Samen staan we sterk voor onze kerk' begint om 12.45 uur. Na een woord van welkom en inspirerende woorden door een mystery guest zal deze de knop van de feestklokken indrukken. Om 13.00 uur worden deze geluid en wordt er aansluitend vast en zeker ook getoost op het succes van deze komende Actie Kerkbalans 2020.

Onder het genot van een hapje en een drankje achterin de kerk kan er dan met elkaar worden teruggeblikt op dit inluidmoment. Maar er wordt zeker ook vooruit gekeken, want de parochianen hebben zoals ze daar zijn allemaal iets met onze r.-k kerk. Coördinator Actie Kerkbalans Van der Valk:

"Het landelijke thema hebben wij vertaald naar ons eigen thema 'Samen staan we sterk voor onze kerk!'. Ons samenzijn is zicht- en hoorbaar door de aanwezigheid van parochianen, waaronder ruim vijftig kerkbalanslopers en mogelijke andere belangstellenden. Maar ook is er een fotopresentatie van wat er jaarrond in onze parochiekern gebeurt. Investeren in de 'levende stenen', de vele vrijwilligers, is belangrijk. Want onze kerk verbindt mensen in roerige tijden, door liefde en in geloof, vroeger, en zeker ook nu anno 2020."
Deze extra aandacht voor de Actie Kerkbalans wordt in de Katwijkse parochiekern goed opgepakt. Van der Valk: ,,In 2018, bij ons tweede inluidmoment, werd er € 80.835,- opgehaald. Dat was zelfs € 2.000,- meer dan toegezegd. In 2019 werd er € 78.750,- toegezegd en zelfs € 82.200,- opgehaald. Dat is wel een derde van de totale begroting. Daarom ook dit jaar weer het inluidmoment om ook nu de medeparochianen erbij te betrekken. De lopers van deze Actie Kerkbalans ontvangen op deze zaterdag 18 januari in de kerk ook hun materiaal. En wie onze mystery guest is… ik verklap nog niks."