Logo allesoverkatwijk.nl
‘Op nummer één staat zorg, daarna komt groen en ja, aan de rand bouwen we ook huizen. Als gezonde ondernemers hebben we voor zo’n plan ook kostendragers nodig. Al was het maar om ook weer veel geld in de zorg te kunnen stoppen.’ | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
‘Op nummer één staat zorg, daarna komt groen en ja, aan de rand bouwen we ook huizen. Als gezonde ondernemers hebben we voor zo’n plan ook kostendragers nodig. Al was het maar om ook weer veel geld in de zorg te kunnen stoppen.’ | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: AvD)

Zorg en groen centraal in Wilbert-plannen

Eendracht maakt macht. Dat beseffen de plannenmakers die zorginstelling De Wilbert, het monumentale Heerenhuys en omgeving in een nieuwe jas willen steken. Aan een en dezelfde vergadertafel leggen Van Rhijn Projectontwikkeling (ontwikkelaar Kwakelwei), Marente (De Wilbert) en de ontwikkelaar van het Heerenhuys (Verdouw Advies BV) hun toekomstvisie neer voor het 15 hectare grote terrein: het gaat allereerst om zorg en daarnaast om groen.

Door Tim Brouwer de Koning

'Er komt zelfs veel groen bij'', zegt Jan van Duijn tijdens het charmeoffensief, waarmee de directeur van Van Rhijn Projectontwikkeling zich met Marente (Dick van der Meyden) en vastgoedwikkelaar Verdouw Advies (Wim Verdouw en Caroliene van Veen) richt op pers en publiek. Met vereende krachten presenteren de belanghebbende partijen hun toekomstvisie op het terrein van De Wilbert, de Kwakelwei en het Heerenschoolbos in Katwijk aan den Rijn.

Vrees wegnemen
Met de geruststellend bedoelde nadruk op zorg en groen willen de plannenmakers begrip kweken bij critici, die bang zijn dat nieuwbouw 'de groene long' van Katwijk aan den Rijn aantast. Met goede informatie denken de ontwikkelaars die vrees te kunnen wegnemen. 'Want wij gaan het bos niet volstampen met gebouwen', stelt Van der Meyden, bij Marente verantwoordelijk voor de huisvesting. 'Wij zijn geen stenenstapelaars. Die zorg is ongegrond. Onze plannen moeten juist de gezondheid ten goede komen.'

'Wij gaan het bos niet volstampen met gebouwen. Wij zijn geen stenenstapelaars.'

Lees meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!