Logo allesoverkatwijk.nl
Pien van der Niet en Joke Slings onthullen de plaquette. Op het inzetje de tekst van die plaquette. | Foto: MR
Pien van der Niet en Joke Slings onthullen de plaquette. Op het inzetje de tekst van die plaquette. | Foto: MR (Foto: Mark Ruis)

Amaliaboom uit de vergetelheid onttrokken met plaquette

Hij staat er al bijna zestien jaar, groeit als kool en heeft een mooie plek in het Heerenschoolbos achter De Wilbert in Katwijk aan den Rijn. Toch wist maar een handjevol mensen dat één van de bomen in dit park een koninklijk tintje heeft.

Daar moest maar eens wat aan gebeuren, vond Cor de Mooij van Wijkraad Katwijk aan den Rijn. Hij nam contact op met De Wilbert en met goedkeuring van het management en met financiële steun van de Katwijk Binse wijkraad ging hij aan de slag.

Hij bestelde een solide hardhouten paal en een mooie koperen plaquette zodat iedereen voortaan zal weten: Hier staat de Amaliaboom! De plaquette werd vrijdag onthuld. De boom werd geplant op boomfeestdag 2004 ter ere van de geboorte van prinses Amalia en staat naast de dierenweide in het park van De Wilbert in Katwijk aan den Rijn. Een mooie traditie die elders in de gemeente beeldbepalende bomen heeft opgeleverd. Wie kent niet de machtige Julianaboom in de Kerkstraat of de stokoude Wilhelminaboom in Rijnsburg?

Bont gezelschap
Toegegeven, het was afgelopen vrijdag niet de mooiste dag om de plaquette feestelijk te onthullen. De lucht was grijs en de bomen in het park hebben hun bladerkroon al grotendeels verloren, maar de vooravond van de zestiende verjaardag van prinses Amalia was toch echt het juiste moment voor de onthulling.

Zodoende trok een bont gezelschap vanuit De Roskam aan de Turfmarkt naar het park om de plechtigheid bij te wonen. Onder de aanwezigen wethouder Adger van Helden, leden van wijkraad Katwijk aan den Rijn en enkele betrokken inwoners. De onthulling van de plaquette werd gedaan door locatiemanager Pien van der Niet van De Wilbert en voormalig wethouder Joke Slings.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!