Logo allesoverkatwijk.nl

Met de ESTA heb jij geen visum voor Amerika nodig

De Verenigde Staten is al jarenlang een van de populairste bestemmingen voor Nederlanders. We gaan naar het enorme land op vakantie, maar ook op zakenreis. Om het Amerikaanse land binnen te mogen heb je een ESTA nodig, ook als je alleen maar een overstap maakt op een vliegveld in Amerika. Iedereen moet in bezit zijn van een ESTA, dus ook minderjarige kinderen.

Aanvragen visum voor Amerika

Een visum aanvragen voor Amerika duurt gelukkig niet al te lang. Je moet hiervoor online een formulier invullen waarmee je de ESTA aanvraagt. Dit proces duurt ongeveer vijf minuten en is niet erg moeilijk. Voor een ESTA betaal je €29,95 per persoon. Dit kun je veilig betalen via meerdere platformen, waaronder iDeal en Paypal. Je moet altijd in bezit zijn van een ESTA als je naar de Verenigde Staten gaat, behalve als je via land Amerika binnenkomt. Ook als je in bezit bent van een Amerikaans paspoort hoef je geen ESTA aan te vragen. ESTA is overigens een afkorting van Electronic System for Travel Authorization, het is dus eigenlijk een toestemming om de Verenigde Staten binnen te mogen. Daardoor is het enigszins vergelijkbaar aan een visum, maar toch is het verschillend. Een ESTA is namelijk makkelijker en sneller aan te vragen, maar ook goedkoper om aan te schaffen. Het aanvragen van een ESTA wordt in deze video uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=cvEpoRAaIWw&list=PLgXZFP1L3X_z-WiLL6hbQJIC3RMyJ0GVY&index=1.

Voorwaarden visum voor Amerika

Natuurlijk zijn er meerdere visumvoorwaarden voor Amerika waar je aan moet voldoen om met een ESTA de Verenigde Staten binnen te mogen komen. Normaalgesproken voldoen Nederlandse reizigers wel aan deze eisen, maar het blijft verstandig om te kijken naar de voorwaarden. Er wordt voornamelijk gekeken naar het reisdoel, de reisplanning, de achtergrond van de reiziger en de akkoordverklaring. Er zijn dan ook erg veel voorwaarden, maar er zijn een paar die zeer belangrijk zijn. Je krijgt bijvoorbeeld alleen een ESTA als je naar de VS komt voor een zakenreis of op vakantie. Daarnaast mag je maximaal 90 dagen in Amerika blijven en je moet de tickets van tevoren al hebben geboekt. Bovendien wordt gekeken naar het strafblad van de reiziger, de gezondheid van de reiziger en de vorige reizen van de reiziger. Als je in of na 2011 in landen als Irak, Syrië of Noord-Korea bent geweest dan zul je niet voldoen aan de voorwaarden waardoor je geen ESTA zult krijgen.

Van Nederland naar Amerika

Als je op vakantie wilt naar Amerika of om een andere reden het vliegtuig neemt naar de Verenigde Staten dan zul je over het algemeen tussen de 8 en 12 uur onderweg bent. Dit is afhankelijk van de stad waar je naartoe vliegt. Vanaf Schiphol kun je onder meer naar New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, et cetera vliegen. Je zou tevens vanaf het vliegveld in Rotterdam kunnen vliegen. Hiervandaan gaan onder meer vluchten naar Las Vegas, New York, Miami en Washington, D.C. Voor jou als inwoner van Katwijk maakt het in principe niet uit van welk vliegveld je vliegt, het is namelijk naar zowel Rotterdam als Schiphol ongeveer een half uur rijden. Zeker is wel dat je in zulke grote Amerikaanse steden heel wat anders aan zult treffen dan in Katwijk, al moet je dan wel de mooie stranden van Katwijk missen.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!