Jaap van Duijn, half vallend kon ook geen potten breken. | Foto: Piet van Kampen
Jaap van Duijn, half vallend kon ook geen potten breken. | Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels onmachtig bij Feijenoord

Algemeen Sport

Ook de derde ontmoeting binnen een jaar tegen de amateurs van de stadionclub eindigde in een nederlaag. Op een schitterend vernieuwd sportpark Varkenoord onder de rook van De Kuip gingen de mannen van trainer Jimmy Simons met 3-0 de bietenbrug op.

Een uitslag die wellicht nog hoger uit had kunnen vallen maar na de 3-0 voorsprong bij half-time waren de Rotterdammers minder scherp in de afwerking. Op de uitslag viel in het geheel niets aan te merken simpelweg omdat de Vogels niet al te best in het - vandaag lichtblauwe - verenpak staken. De come-back van doelman Jeffrey Verkerk was voor hem bepaal geen leuke om drie keer kansloos te moeten toe zien hoe de thuisclub met scherp schoot. Overigens begonnen de Vogels goed aan het duel en zagen een boogbal van Jaap van Duijn voorlangs gaan en Dennis Bakker een goede kans door de uitgestoken benen van doelman Rick van den Burg onschadelijk gemaakt. Van Duijn was vanwege een blessure van Max van Steen centrumspits maar voelt zich op zijn vertrouwde linkervleugel toch meer op z'n plek. Een plek die hij intuïtief toch af en toe wel op zocht.

Na de openingsfase namen de gastheren min of meer de regie in handen. Er werd met lange ballen gezocht naar de snelle vleugelspitsen Junior Obiku en Adil Akanioui die de Katwijkse defensie handenvol werk bezorgden. Het was een messcherpe voorzet van Obiku die door de vogeldefensie werd gemist en Khalid Rahli van dichtbij mocht afronden. Na deze openingstreffer gingen de gastheren frivoler voetballen. Zij waren veelal sneller bij de bal en vergaten vooralsnog de 2-0 te maken. Doelman Verkerk voorkwam een tweede treffer doch het was uitstel van executie. Een dieptepass waarop de Katwijkse defensie geen antwoord had werd door Rahli simpel binnen gewerkt. Na zijn tweede treffer kwamen er nog wat mogelijkheden voor de Rijnvogels maar schoten van Romano van der Stoep en Roy van Leeuwen smoorden in de degelijke Feijenoorddefensie waarin Jordy Dobber en Jerry Tieleman de zaken behoorlijk onder controle hadden. Kort voor de rust viel de derde treffer en daarmee werd het duel in feite vroegtijdig al beslist. Een kopie van het eerste doelpunt nu vanaf de rechterzijde na een snelle uitbraak en een afgemeten assist die door Junior Obilku simpel werd binnen getikt, 3-0.

Trainer Simons bracht een extra invaller in, Yassin Kaabouni ten koste van Ricardo de Vlugt. Ondanks een korte opleving van de Rijnvogels – een vrij trap van Jaap van Duijn suisde rakelings naast- werd het nimmer een echte wedstrijd meer. Feijenoord verzuimde een paar mogelijkheden te verzilveren en de lange ballen vanuit de Katwijkse verdediging vonden vrijwel nimmer een medespeler. Laat staan dat de pogingen in geslaagde combinaties al een vroegtijdig einde vonden. Het was een gelopen koers. Door deze nederlaag zakt FC Rijnvogels terug naar een zesde plek.

Uit de krant