Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Politie zet 'inbraakpreventiekeet' in tegen inbrekers

De politie heeft dinsdag een aantal uur met een bouwkeet op De Krom gestaan om aandacht te vragen voor de reeks inbraken die de laatste tijd in Rijnsoever gesignaleerd zijn. Buurtbewoners konden bij de agenten terecht met vragen en kregen tips om de wijk veiliger te maken.

Wijkagent Mark Holswilder is niet blij met de recente stijging in het aantal woninginbraken in de wijk. 'We zien een lichte stijging in de Hoornes van het aantal woninginbraken. Dit weekend was het onder andere raak in de Krab.' Nu het weer donker wordt, ziet de politie traditiegetrouw een stijging in het aantal inbraken.

Om die stijging een halt toe te roepen neemt de politie opvallende en onopvallende maatregelen. Daarnaast konden bewoners bij de agenten terecht met vragen en kregen ze preventietips.

Oproep
De agenten vragen inwoners om bij een verdachte situatie altijd 112 te bellen. 'Wij rijden liever 10 keer voor niks, dan één keer te weinig'. Volgens Holswilder moeten inwoners vooral op intuïtie afgaan. 'Als het niet goed voelt, bel dan direct en noteer een kenteken.'

Burgernet
Burgernet is een van de manieren waarop de politie de wijk veiliger wil maken. Inwoners die zich inschrijven krijgen bij een verdachte situatie in de wijk een melding met een mogelijk signalement en kunnen op die manier heel makkelijk meehelpen in het lokaliseren van een mogelijk inbreker.
 

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!